Sayfalar

22 Haziran 2009 Pazartesi

Geride kalmışlık. Aşk mı? O da ne?




Artık yazmanın zamanı geldi diye düşünüyorum zira adalet tartısı kötü tarafa doğru eğilmeye başladı bile. Yazıya aşırı klişe ve basit bir soruyla başlamak istiyorum. Sizce aşk nedir?
Bence dünya üzerinde buna doğru ve detaylı cevap verebilecek bir insan bile yoktur, olamaz, olamayacak. Aşk bir defa aşırı karışık bir durumdur.. Dünyada kendilerini aşk ustası diye tabir edebilen bazı insan saçması varlıklar vardır ama onların atıp tutmaktan başka birşey yapamadıklarını biliyoruz. Başkaları hakkında bu kadar rahat konuşabilen insanlar başlarına aynı olay geldiklerinde eli kolu bağlanmış olarak, yaşlı gözlerle biz aşk fukaralarından yardım isteyebiliyorlar.
Ben kendimce aşk olayını anlatmaya çalışayım. Bence aşk hani şu lunaparklarda dönen atlı karıncalar vardır ya, jeton atınca hareket edenlerden. Bizi bir süre eğlendirir evet ama indikten sonra anlarız ki biz aslında hep aynı yerde dönüp durmuşuz, baktığında elimizde birşey kalmaz. Sonra da gidip jeton aldıktan sonra gider bir başkasına bineriz. Ve yine aynı durumlar.. Geçmiş ilişkilerime dönüp bakıyorum da bunca aşk hikayesinden sonra aslında teknik olarak elimde hiçbirşey yok. Belki biraz daha tecrübe ve yaralanmışlık. Ama tüm bunlar önemli değil, asla geçmişimden pişmanlık duyuyorum gibi bir hisse kapılmayın, duymuyorum. Aşk herşeye rağmen güzel birşeydir ama buna benim gibi çok fazla umuda kapılmadıkça.
Bir de benim şanslı olarak nitelendirdiğim bazı insanlar vardır. Hani yollarda veya parklarda görürüz. Yaşlı insanlar hani. Neredeyse gözlerinde ölüm var ama onlar hâlâ el ele tutuşmuş, sonsuzluğa akıp giden yolda birbirlerine destek oluyorlar.
Işte benim de anlamadığım bu. Benim gibi düşünen azınlık dünyada gerçekten fazla olmasına rağmen bunlar nereden çıkıyor? Gerçekten gerçek aşk var mı yok mu? Yoksa şu anki gençliğimizin hep tekrarladığı gibi gerçek aşklar geçmişte mi kaldı?
Bunları anlatıyorum çünkü şu anda bazı erkek ve kız arkadaşlarımdan gözlemlediğim kadarıyla kimsenin gerçek aşka inanmaması. Düşünüyorum da belki insanlar gerçek aşka inansalardı belki de bulurlardı. Kuantum teorisi. Insanlar bazı şeye uzun süre ve kalplerinden inandıklarında olayın gerçekleşebilmesi.
Günümüzde insanlar aldatmayı oldukça normal bir olay olarak görmekteler. Artık insanlara aldatıldım dendiğinde ayy diyip geçebiliyorlar. Kimseyi ilgilendirmiyor ki durumumuz. Insanlar gerçekten bu kadar büyük bir kaybolmuşluk içinde mi?
Şunu unutmamak lâzım ki dünyada gerçek aşk vardır. Yani lunaparkta inemeyeceğin bir atlı karınca bulabilmek. Yada şöyle diyeyim, inmek istemeyeceğin.
Buna da klasik yunan mitolojisinden bir örnek verebiliriz. Insanlar başta tek olarak yaratılmışlar. Yani erkek ve kadın bir bedende. Ama zamanla o kadar güçlenmişler ki tanrılar onlarınkiyle eş bir güçle karşılaşmaktan korkup onları bölmüş ve dünyanın ayrı yerlerine fırlatmış. Ve o erkek ve kadın birbirlerini bulmadan tanrıların gücünde olamaz.
Sizce de bu hikaye akla yatkın geliyor mu? Yoksa buna inanmıyor ya da inanmak istemiyor muyuz?
Ben tüm bu aşk konusunda içinde boğulmuştum ki geçen gün gördüğüm bir çift sayesinde dumura uğradım. Iki tane dış görünüş ve büyük ihtimalle de zekâ bakımından geri de olan iki insan el ele tutuşmuş mutlu bir şekilde yürüyorlar. Belki biz insanlar gibi istediklerinde öpüşemeyecekler, belki bir diğer insanlar gibi istediklerinde sevişemeyecekler ama sizce de bizim şu anki durumumuz onlarınkinden çok daha kötü değil mi?
Lütfen gözlerinizi kapatıp, buna siz karar verin..
Insanlar aldatmayı kafalarından çıkarmadıkça, aşk’a muhtaç hâle gelmedikçe asla içimizdeki huzuru bulamayacağız.

2 yorum:

ngo dedi ki...

Aşkı çözmek gerçekten zor fakat çözmeden sadece yaşamak sadece keyif almak...
Benim hayatım kuantumdu ama gerçekten inandığım bi durum olabildiğine emin olduğum bir felsefe.
Zaten genele bakıyorum da yaşam sadece seks ve para'dan ibaretmiş gibi geliyor.
Çalışırız çünkü paraya ihtiyacımızı vardır. Karşı cinsle birlikte oluruz tamam aşk yaşananlar duygular bunların bir bütünlemesi gibi zaten. En nihayetinde aşkı çözen olursa bana da haber vermeli. Ön planda seni görüyor gibiyim akr.

pheysa dedi ki...

başta insanlar kafalarında yarattıları kişiye aşık olurlar bence. karşılarındaki kişinin o idea olmadığını görünce de yok olur gider tüm duygular sonunda.